Altă NENOROCIRE pe capul Chinei. O problemă GRAVĂ
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu știe ce să facă
Nu știe ce să facă
China este amenințată de o nouă problemă ecologică - țara trebuie să prelucreze anual 26 milioane tone de îmbrăcăminte aruncată. Dar, din punct de vedere economic, o asemenea operațiune nu este avantajoasă, scrie agenția Bloomberg.

China produce, anual, peste cinci miliarde de tricouri. O mare parte provin din producția de masă, ieftină și puțin rezistentă. Industria mondei reprezintă circa 10% din emisiile mondiale de gaze cu efect de seră, adică mai mult decât toate transporturile aeriene și navale la un loc. 

Potrivit estimărilor experților, reutilizarea unui kilogram de haine înseamnă o economie de 6000 de metri cubi de apă și de 0,3 kilograme de îngrășăminte chimice. Problema Chinei rezidă însă în faptul că prelucrarea hainelor nu este avantajoasă, iar îmbrăcămintea deja purtată nu mai este populară nici chiar în regiunile sărace ale țării. 

Cele mai multe dintre obiectele vestimentare se aruncă în containere de gunoi, ceea ce agravează problemele ecologice cu care se confruntă China. Majoritatea dintre cele 654 de uriașe gropi de gunoi ale Chinei ajung la limita de depozitare mult prea repede. 

Citește și COVID-19. Panică în lume! Un sondaj scoate ADEVĂRUL la lumină

Cea mai mare astfel de groapă de gunoi este cât zece terenuri de fotbal și a ajuns la capacitatea maximă cu 25 de ani înainte de termenul stabilit. În 2018, China a aruncat în apele sale costiere peste 200 de milioane de metri cubi de deșeuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reguli noi pentru agenții imobiliari

Un proiect de lege recent depus la Senatul României...

Avertizare meteo. Iarna se întoarce în forță

Meteorologii au transmis o avertizare generală valabilă...

Banca Centrală a Greciei, pesimistă cu privire la anul 2024

Banca Greciei a înrăutăţit estimările privind anul în...


pixel