Alpha Bank România, profit înainte de impozitare de 1,4 milioane euro
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Banca Mondială: Finanţaţi protejarea biodiversităţii, în caz contrar veți suferi pierderi uriașe
Banca Mondială: Finanţaţi protejarea biodiversităţii, în caz contrar veți suferi pierderi uriașe
Alpha Bank România a obţinut un profit înainte de impozitare de 1,4 milioane de euro, în primul trimestru, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind influenţat de trendul descrescător al ratelor de dobândă, conform unui comunicat al băncii.

"În ceea ce priveşte performanţa financiară, profitul înainte de impozitare (PBT) s-a situat la 1,4 milioane de euro, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ca urmare a scăderii ratelor de dobândă. Cu toate acestea, creşterea accelerată a comisioanelor nete, coroborată cu reducerea semnificativă a costului riscului, a atenuat parţial presiunea asupra veniturilor nete din dobânzi şi, implicit, a profitului", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la 2,6 miliarde de euro la finalul primului trimestru, în scădere cu 1,7% faţă de anul trecut, în pofida intensificării activităţii comerciale în principal pe segmentele creditelor pentru locuinţe şi creditelor acordate microîntreprinderilor şi companiilor mici.

Dată fiind dinamica robustă a pieţei imobiliare, banca menţionează că a înregistrat cea mai bună performanţă trimestrială din punct de vedere al vânzării de credite pentru locuinţe în peste un deceniu. În plus, întrucât cererea de finanţare în rândul IMM-urilor a rămas ridicată, portofoliul de credite acordate microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici a înregistrat o creştere anuală de 16%. În aceeaşi perioadă, depozitele clienţilor au crescut cu 1% atingând 2,6 miliarde de euro.

"Eforturile depuse în anul 2020 pentru îmbunătăţirea agilităţii operaţionale şi calităţii serviciilor noastre au stat la baza performanţei comerciale, cu rezultate robuste, în principal pe segmentul creditelor ipotecare şi în zona creditării IMM-urilor. Pe fondul unei cereri ridicate pentru locuinţe, vânzările de credite noi au înregistrat cel mai bun trimestru în peste un deceniu. Mai mult, datorită succesului înregistrat de programul IMM Invest, activitatea din sectorul creditării IMM-urilor a rămas efervescentă. Astfel, valorificând cu succes dinamica pozitivă a cererii de finanţare venită din partea IMM-urilor, am înregistrat o creştere anuală de 16% a portofoliului nostru de credite acordate microîntreprinderilor şi companiilor de talie mică. Mai mult, ne-am alăturat programului IMM Invest şi în 2021, reconfirmând astfel angajamentul de a susţine redresarea economiei", se spune în comunicat.

Citește și Pensiile primite pe card. Lista BĂNCILE care au convenție cu CNPP

De asemenea, banca precizează că a aderat la Energy Efficient Mortgage Label, o referinţă globală folosită în cadrul iniţiativei Energy Efficient Mortgage. Energy Efficient Mortgage Label este o etichetă ce identifică în mod clar şi transparent acele credite ipotecare acordate pentru finanţarea clădirilor eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, Alpha Housing Green a fost înregistrat sub aceasta etichetă.

Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu o prezenţă naţională de peste 20 de ani. Compania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. În 1993, Alpha Bank Group, împreună cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, au înfiinţat Banca Bucureşti SA, ca bancă comercială, redenumită în 2000 drept Alpha Bank Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel