ALOCAȚII. Florin Cîțu: De ce să ne oprim la DUBLARE
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
A tranșat problema
A tranșat problema
În momentul respectiv, bugetul a fost construit pe legislația în vigoare. Dar noi am adoptat și o strategie privind reducerea deficitul, a anunțat premierul Florin Cîțu. 

"La Senat, amendamentul ce prevede creșterea alocațiilor de la 1 ianuarie 2022 s-a votat, la Camera Deputaților nu știu din ce  motiv nu s-a adoptat. În aceste condiții mă văd nevoit să aprob OUG în sedință de guvern pentru a mă asigura că se merge în direcția reducerii deficitului.

În aceste condiţii, mă văd nevoit să aprob o OUG pentru a mă asigura că menţinem predictibilitatea financiară a României. Nu există o tranşă 4 şi 5 a alocaţiilor. Este vorba despre a creşte predictibil în fiecare an, aşa cum vom face şi cu pensiile, şi cu salariile. Cu această formulă vom merge şi în viitor.

Nu înseamnă că ne vom opri când se dublează. Pot să fie şi mai mult de 300 de lei (n.r. – cât înseamnă dublarea alocaţiei). De ce să ne oprim aici? Noi vă spunem că alocaţiile vor creşte mereu în perioada următoare. Ele pot să fie triplate. Asta se va întâmpla dacă avem un raport transparent de predictibilitate”, a spus premierul. 

Citește și ANUNȚUL zilei. Ludovic Orban: ALOCAȚIILE vor creşte cu 20%

În altă ordine de idei, el a precizat, după ședința de Guvern de miercuri, că s-a adoptat proiectul de lege care interzice cumularea pensiei cu salariul pentru bugetari.

Întrebat cum comentează avizul negativ primit de la Consiliul Legislativ, premierul a zis: „Este un aviz optional, l-am luat in considerare, noi credem ca nu este adevarat (ce sustine Consiliul Legislativ), vom merge in Parlament si acolo sunt singur ca proiectul de lege va putea fi imbunătățit, deși eu cred ca aste e forma corectă pentru România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel