Alocații pentru copii. Florin Cîțu lansează un apel către parlamentari
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Cîțu cere firmelor care nu sunt afectate de coronavirus să își plătească la timp taxele și impozitele
Florin Cîțu cere firmelor care nu sunt afectate de coronavirus să își plătească la timp taxele și impozitele
Ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, a solicitat, luni, Parlamentului să nu respingă actele normative care prorogă, până în luna august, dublarea alocaţiilor pentru copii şi anularea măsurilor financiare prevăzute în Ordonanţa 114/2019.

"Este un mesaj pentru colegii mei parlamentari, în speciali cei de la Camera Deputaţilor. Nu respingeţi Ordonanţa 1 şi Ordonanţa care prorogă dublarea alocaţiilor pentru copii până la 1 august 2020. În acest moment este nevoie de stabilitate financiară. Vă garantez că avem bufferul necesar pentru a face faţă acestei provocări", afirmă Florin Cîţu într-un material video postat pe pagina sa de Facebook.

La sfârşitul anului trecut, Guvernul şi-a asumat răspunderea pe modificările la Ordonanţa 114, printre prevederile eliminate fiind cele referitoare la "taxa pe lăcomie", taxele din energie, posibilitatea renunţării la Pilonul II şi îngheţarea salariilor demnitarilor. Ulterior, PSD a contestat la Curtea Constituţională asumarea răspunderii Guvernului, situaţie în care Executivul a adoptat, în ianuarie 2020, Ordonanţa 1/2020. Senatul a respins, recent, această ordonanţă, care va merge astfel în Camera Deputaţilor, for decizional.

Citește și Florin Cîțu: Nu aveam cum să fac cheltuieli suplimentare

Pe de altă parte, la jumătatea lunii ianuarie, Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă pentru prorogarea, până la 1 august, a termenului pentru majorarea alocaţiilor pentru copii. La începutul lunii februarie, Senatul a respins şi acest act normativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel