Alegeri în SUA. Victoria lui Trump va arunca piețele în DELIR
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un nou RECORD la Bursa de pe Wall Street
Un nou RECORD la Bursa de pe Wall Street
Până la alegerile prezidențiale din Statele Unite a mai rămas o săptămână. În opinia strategului șef al băncii JPMorgan, Dubravko Lakos-Bujas, dacă victoria va fi obținută de Donald Trump, ritmurile de creștere a acțiunilor va fi de două cifre, scrie Bloomberg. 

Dacă la putere va rămâne președintele republican, indicele S&P 500 ar putea cunoaște un salt de 15% față de nivelul acdtual, până la 3900 de puncte. Este cel mai optimist scenariu pentru piață, a subliniat analistul. 

Dacă va învinge democratul Joe Biden, reația pieței va fi neutră și de scurtă durată, cred experții băncii americane. După toate probabilitățile, spun ei, imediat după alegeri, democrații vor anunța importante programe bugetare de stimulare sau investiții în infrastructurp, care vor deveni factori de creștere a acțiunile. 

În același timp însă, majorarea impozitelor corporative, anunțată de Biden, va efecta negativ piața, au explicat analiștii neutralitatea prognozei lor. 

Citește și Jocuri la bursă pe Wall Street. Dacă va câștiga Joe Biden

Investitorii se tem de ceea ce se va întâmpla în sectoarele la care au făcut cel mai des referire candidații în timpul campaniei electorale și unde vor avea loc schimbări importante, estimează analiștii JPMorgan.

În acest context, experții sunt de părere că acțiunile din sectoarele energetic și financiar, puternic depreciate în ulitma perioadă, vor devenii beneficiarii cheie ai victoriei lui Trump, în timp ce un succes al lui Biden va conduce la scumpirea acțiunilor surselor alternative de energie și ale tehnologiilor verzi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel