Al doilea val de Covid-19 bagă China din nou în carantină
Autor: Eva Anton
Data actualizării:
Data publicării:
Al doilea val de SARS-CoV-2 se manifestă în nord-estul Chinei
Al doilea val de SARS-CoV-2 se manifestă în nord-estul Chinei
Medicii chinezi văd că noul coronavirus se manifestă diferit în rândul pacienților din noul val de îmbolnăviri care au avut loc în regiunea de nord-est comparativ cu focarul inițial din Wuhan, ceea ce sugerează că agentul patogen s-a modificat în moduri necunoscute ceea ce complică eforturile de a-l elimina.

Noii pacienți din provinciile din nordul orașului Jilin și Heilongjiang par să poarte virusul pentru o perioadă mai lungă de timp și durează mai mult pentru a testele să devină negative, a declarat marți Qiu Haibo, unul dintre cei mai importanți medici din China.

De asemenea, la pacienții din nord-est pare să dureze mai mult de una până la două săptămâni până să fie observate primele simptome după infecție, iar acest debut întârziat face mai greu pentru autorități să determine îmbolnăvirile înainte ca cei infectați să răspânească boala, a mai declarat Qiu Haibo, citat de Bloomberg.

Oamenii de știință încă nu înțeleg pe deplin dacă virusul se schimbă în mod semnificativ și diferențele pe care le văd medicii chinezi s-ar putea datora faptului că sunt capabili să observe pacienții mai amănunțit și dintr-o etapă anterioară decât în Wuhan.

Noile concluzii sugerează că eforturile guvernelor de a controla boala vor fi împiedicate din cauza noului mod de manifestare iar speranțele pentru redeschiderea economiilor se năruiesc.

China, cu toate că are la ora actuală cel mai cuprinzător sistem de testare și detectare a SARS-CoV-2, se luptă cu un al doilea val de îmbolnăviri.

Citește: Cum a ajuns Suedia în cea mai profundă criză economică

Cercetătorii din întreaga lume încearcă să determine mutațiile pe care visurul le poate suferi pe măsură ce trece prin populația lumii

„În teorie, unele schimbări în structura genetică pot duce la modificări în structura virusului sau în modul în care se comportă acesta”, a spus Keiji Fukuda, director și profesor clinic la Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong, care a mai adăugat că „Cu toate acestea, multe mutații nu duc neapărat la vreo schimbare evidentă.”

Nu se știe clar dacă al doilea val din China are vreo legătură cu o mutație, acest lucru necesitând un studiu mai amplu.

Ce este diferit la al doilea val

Qiu a spus că medicii au observat, de asemenea, că pacienții din al doilea val par să aibă leziuni mai ales la plămâni, în timp ce pacienții din Wuhan au suferit vătămări ale țesuturilor a mai multor organe precum inimă, rinichi și intestine.

Oficialii chinezi cred că sursa de îmbolnăvire a noului val este din Rusia, care a devenit cel mai grav focar din Europa.

Din noul val, doar 10% au devenit cazuri critice iar 26 de pacienți au fost spitalizați.

La ora actuală 100 de milioane de oameni din China au intrat în carantină, în zona de nord-est a țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel