Aeroport din Germania închis, posibil definitiv
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Aeroportul Tegel din capitala Germaniei ar putea să nu supravieţuiască pandemiei de coronavirus
Aeroportul Tegel din capitala Germaniei ar putea să nu supravieţuiască pandemiei de coronavirus
Aeroportul Tegel din capitala Germaniei ar putea să nu supravieţuiască pandemiei de coronavirus, după ce compania care îl operează a decis miercuri să închidă, provizoriu, aeroportul începând din data de 15 iunie, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului financiar al municipalităţii, transmite DPA.

Momentan nu este clar dacă acest aeroport se va mai redeschide, având în vedere că este programat să fie închis în mod definitiv începând din luna noiembrie, când ar urma să devină operaţional noul aeroport internaţional BER.

Covid-19. Un bar din Japonia a descoperit SOLUȚIA perfectă

Urmând exemplul Parisului, al cărui aeroport Orly a fost închis la 1 aprilie, iar zborurile au fost mutate pe aeroportul Charles de Gaulles, autorităţile de la Berlin au decis şi ele să închidă, pentru două luni, aeroportul Tegel dacă numărul de pasageri nu se va îmbunătăţi semnificativ în săptămânile următoare. Traficul aerian din Berlin va fi concentrat pe aeroportul Schönefeld, amplasat la marginea de sud-est a capitalei Germaniei.

În prezent pe cele două aeroporturi din Berlin, Tegel şi Schönefeld, se înregistrează doar 2.000 de pasageri pe zi, comparativ cu 100.000 de pasageri pe zi înaintea pandemiei de coronavirus.

Cu peste 24 de milioane de persoane care au zburat de pe Tegel anul trecut, acesta ocupa locul patru în topul celor mai mari aeroporturi din Germania, după cele din Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf. Comparativ, aeroportul Schonefeld a deservit aproximativ 11 milioane de persoane anul trecut.

După nouă ani de întârzieri şi scandaluri, noul aeroport internaţional BER din Berlin ar urma să îşi deschidă în sfârşit porţile în data de 31 octombrie. Conform planurilor actuale, o săptămână mai târziu urma să fie închis definitiv aeroportul Tegel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel