A fost descoperit cel mai mare zăcământ de aur din lume
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Cel mai mare zăcământ de aur din lume se află în Sukhoi Log
Cel mai mare zăcământ de aur din lume se află în Sukhoi Log
Reprezentanții companiei Polyus PJSC, cel mai mare producător de aur din Rusia, a declarat că zăcământul său neexploatat Sukhoi din Siberia deține cele mai mari rezerve din lume.

Un audit a arătat că Suhoi Log are 40 de milioane de uncii de rezerve dovedite, măsurate prin standardele internaționale JORC, cu un conținut mediu de aur de 2,3 grame pe tonă, a spus directorul executiv Pavel Grachev. Asta înseamnă că domeniul - reprezentând mai mult de un sfert din rezervele de aur din Rusia - este mai mare decât proiectul KSM al Seabridge Gold Inc. din Canada și Donlin Gold din Alaska, notează Bloomberg.

"Estimarea rezervelor este o etapă importantă în dezvoltarea domeniului", a spus Grachev într-un interviu la Moscova.

Sukhoi Log, situat în regiunea Irkutsk din Siberia, a fost descoperit de geologii sovietici în 1961 și studiat în anii 1970. Guvernul se gândise de multă vreme să exploateze depozitul, iar în 2017 a vândut terenul într-o licitație către Polyus și unui partener de stat, pe care compania minieră a cumpărat-o ulterior.

Efect neașteptat al scumpirii aurului. Safe-urile lumii au o problemă

Polyus a declarat la începutul acestui an că se va concentra pe proiecte mai mici și pe reducerea ratei datoriilor sale în următorii ani înainte de dezvoltarea zăcământului. Compania intenționează să anunțe detalii privind producția și investițiile preconizate la Sukhoi Log odată ce un studiu de prefezabilitate este gata până la sfârșitul anului. Anterior, compania a spus că costurile ar putea ajunge la 2,5 miliarde de dolari, producția anuală totalizând aproximativ 1,6 milioane de uncii de aur.

În timp ce dezvoltarea depozitelor gigantice este de obicei un proces lung și costisitor, zăcământul poate permite Polyus să crească producția anuală cu cel puțin 70%. Prețurile aurului s-au majorat cu aproximativ 60% de când compania l-a achiziționat  și a atins la un record în august, deoarece cantități mari de stimulente au fost pompate în economii pentru a reduce daunele cauzate de pandemia de coronavirus.

„Vrem să arătăm că un proiect de această calitate și scară poate și ar trebui realizat, ținând cont de cele mai bune standarde de mediu, în ciuda locației greu accesibile,” a spus Grachev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel