70.000 de locuri de muncă dispar din domeniul bancar
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Concedieri la C&A
Concedieri la C&A
Concedierile globale din domeniul bancar continuă cu Goldman Sachs, care se alătură listei aflate în continuă creștere a celor care reiau reducerile de personal, proces care intrase în pauză din cauza declanșării pandemiei.

Goldman Sachs a anunțat să va concedia 1% din forța de muncă, în jur de 400 de angajați. Această sumă se adaugă celor 67.844 de joburi care dispar în domeniul bancar, conform datelor analizate de Bloomberg.

Mai mult de 30 de bănci, din Europa, America de Nord, Asia și Africa, au în plan reduceri masive de personal. Numărul total al concedierilor probabil că este mult mai mare deoarece sunt bănci care nu au anunțat planurile de restructurare.

Băncile justifică aceste concedieri prin nevoia de reducere a cheltuielilor pentru a compensa costurile de creditare în timpul pandemiei, precum și cheltuielile pentru a se conforma reglementărilor mai stricte și a investi în tehnologia digitală.

Planurile Goldman sugerează că pandemia depășește hotărârea industriei financiare de a oferi stabilitate angajaților care sunt agitați din cauza recesiunii economice. Acestea se adaugă la o săptămână proastă pentru slujbele din domeniul bancar. Intesa Sanpaolo SpA din Italia a declarat miercuri că a convenit cu sindicatele ca se vor reduce cel puțin 5.000 locuri de muncă. Filiala din Marea Britanie a Bancii Sabadell SA a declarat săptămâna aceasta că va elimina peste 900 de joburi.

Reacția băncilor după încleștarea dintre Trump și Biden

Reducerile totale de locuri de muncă dezvăluite la începutul anului 2014 se ridică acum la aproximativ jumătate de milion. Pentru comparație, JPMorgan Chase & Co., cea mai mare bancă din SUA, avea un număr de 256.710 la sfârșitul lunii iunie.

Concedierile de pe continent

Băncile europene au dezvăluit un mare număr de locuri de muncp ce se vir pierde în acest an.

Băncile europene, care nu și-au revenit din criza financiară din 2008 la fel de repede ca în SUA, vor proceda la cea mai mare parte a concedierilor anunțate.

”Topul” este condus de HSBC Holdings, care a declarat în februarie că își va reduce forța de muncă cu 35.000 ca parte a unui plan de reducere a costurilor de 4,5 miliarde de dolari la unitățile cu performanțe slabe din SUA și Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel