(P) 7 sfaturi pentru a vă ajuta să deosebiți produsele cosmetice originale de fake-uri!
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Un produs fake vă poate afecta sănătatea
Un produs fake vă poate afecta sănătatea
Nu este un secret faptul că mărcile de cosmetice populare și scumpe sunt foarte des contrafăcute. Este mai scump să folosiți mijloace dubioase - în cel mai bun caz, rezultatul va fi departe de cel  așteptat și, în cel mai rău caz, un produs fake vă poate afecta sănătatea. Vedeți mai jos sfaturi cum să deosebiți un produs original de unul contrafăcut.

1. Nu cumpărați produse cosmetice de la vânzători dubioși 

Oricât de banal ar părea acest sfat, merită ascultat. Într-adevăr, chiar și un magazin mare se poate dovedi uneori a fi unul dubios. Pentru a vă salva de surprize neplăcute, ar trebui să accesați site-ul oficial al mărcii cosmetice și să verificați lista magazinelor de unde puteți cumpăra produsele dorite. Vânzătorii de produse cosmetice organizează adesea vânzări, dar ar trebui să fii precaut dacă ți se oferă un produs cu o reducere foarte mare - este puțin probabil ca rimelul sau fardurile să poată fi vândute cu 80% mai ieftin. Dar prețul ridicat, din păcate, nu este întotdeauna o garanție că cumpărați un produs original. Cereți vânzătorului un certificat - dacă refuză să vi-l arate, atunci în mod clar nu merită să faceți nici o achiziție. 

2. Aruncați o privire mai atentă la designul ambalajului 

Un fake vulgar este observat imediat. Dar există, de asemenea, multe falsuri care pot fi dificil de distins chiar și pentru un cunoscător. Prin urmare, înainte de a cumpăra produse cosmetice scumpe, vizitați site-ul web al producătorului și studiați cu atenție cum ar trebui să arate produsul. Cosmeticele contrafăcute pot fi dezvăluite prin detalii precum dimensiunea fontului, nuanța pachetului, textul care nu este tipărit clar, dimensiunea pachetului în sine și chiar greutatea. Desigur, nu veți putea cântări rujul sau fardul într-un magazin, dar dacă produsul vi s-a părut prea ușor pentru greutatea declarată pe ambalaj, acesta este un motiv pentru a vă gândi la calitatea acestuia. 

 3. Verificați codul de bare, numărul lotului și informațiile producătorului  

Pentru fake-uri, codul de bare poate să nu coincidă cu țara de origine indicată pe ambalaj iar numărul lotului adesea lipsește. Vă rugăm să rețineți - același număr de lot trebuie să fie pe ambalaj și pe produs. În plus, pe cosmetice originale găsim compoziția detaliată și instrucțiuni în mai multe limbi. Dacă informațiile de pe ambalaj sunt extrem de rare, atunci acesta este un fake.

4. Aflați ce nuanțe există cu adevărat  

Producătorilor de produse cosmetice false le place să inventeze noi culori și să le dea nume și numere care nu există. Ce nuanțe au produsele alese și cum ar trebui să arate în realitate, este ușor de aflat pe site-ul oficial al mărcii de cosmetice. 

5. Cercetați textura și mirosul produselor cosmetice 

Produsele cosmetice originale nu trebuie să conțină sclipici inestetic - mai ales dacă produsul este declarat mat. Nu ar trebui să existe sedimente la baza produselor lichide, produsele cosmetice cremoase nu trebuie să se exfolieze și să conțină impurități străine. Rujul fake se poate distinge prin prezența fisurilor, iar rimelul fals, pe lângă un miros neplăcut și o textură de neînțeles, poate avea și o perie foarte diferită.

 6. Acordați atenție periilor și bureților pentru machiaj 

Chiar dacă ambalajul și aspectul produselor cosmetice sunt foarte asemănătoare cu cele originale, atunci periile, bureții și pensulele vor deconspira cu siguranță un fake. Ele pot să difere ca mărime, formă și culoare, iar calitatea firelor va varia, de asemenea. 

7. Aplicați și testați durabilitatea

Solicitați consultantului să verifice în practică autenticitatea produsului. De exemplu, umbrele și fardurile de înaltă calitate nu ar trebui să se rostogolească, rujul nu ar trebui să se întindă, iar rimelul original nu va lipi genele împreună sau nu se va sfărâma într-un mod teribil.

Aplicați în practică aceste sfaturi pentru a putea fi siguri că achiziționați produse cosmetice originale care nu vor dăuna sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...


pixel